W dniach 19 – 28 października w naszej szkole odbyły się „Dni zdrowej żywności”. Celem akcji było kształtowanie prawidłowych postaw i nawyków żywieniowych w codziennym życiu. Na początku miały miejsce prelekcje, przygotowane przez dietetyczki z firmy „Naturhouse”. Panie uświadamiały uczniom jak ważne jest zdrowe odżywianie, wskazywały zdrowe produkty i zachęcały do ciągłego dbania o prawidłowe produkty, które się spożywa. Codziennie w czasie trwania akcji, poszczególne klasy przygotowywały kiermasz, na którym sprzedawano zdrową żywność. Do przygotowywania potraw, z wielkim zaangażowaniem włączyli się rodzice. To oni z pomocą swoich pociech, przyrządzili wiele niezwykle smacznych potraw i napoi, które szybko rozchodziły się wśród społeczności szkolnej. Długo jeszcze po kiermaszu, wymieniano się przepisami i dyskutowano o sposobie ich wykonania. Pieniądze zebrane ze sprzedaży zdrowych smakołyków, przeznaczono w poszczególnych klasach na wycieczki. „Dni zdrowej żywności” zostały niezwykle ciepło przyjęte w naszej szkole i cieszyły się dużą popularnością wśród uczniów, ich rodziców, nauczycieli oraz personelu szkoły.