Konkurs kulinarny 2020

Opublikowano: poniedziałek, 12.10.2020
Autor: p. B. Szwed
Odsłon: 178
Konkurs kulinarny 2020      6 października w naszej szkole odbyła się piąta edycja konkursu kulinarnego „Jem zdrowo i kolorowo”. Wzięło w nim udział 19 uczniów z klas IV – VIII. Uczniowie startowali indywidualnie i w dwuosobowych zespołach. Głównym celem konkursu było propagowanie wśród uczniów zdrowego żywienia. Tym razem uczniowie mieli za zadanie stworzyć potrawy, których głównym składnikiem miała być dynia. W tym roku nie było podziału na kategorie, a uczestnicy byli oceniani za stworzenie najsmaczniejszej potrawy. Pod uwagę brany był także wygląd potraw. W czasie dwóch godzin uczniowie przygotowali wiele różnorodnych potraw. Powstały babeczki, zupy dyniowe, naleśniki, ciasta dyniowe, różne desery itp. Poziom konkursu był wyrównany, wszyscy pracowali z zapałem i włożyli wiele pracy w swoje kulinarne dzieła. Jury oceniło uczestników w następujący sposób: I miejsce – Angelika Nowak; II miejsce – (równorzędnie) Sara Bodkowska, Laura Ziobro, Zachary Salej;  III miejsce – Zuzanna Wajda, Karolina Lorenc; Wyróżnienie – Jakub Mikulski, Piotr Nowosielski.
Gratulujemy i dziękujemy wszystkim uczestnikom, Już teraz zapraszamy na następny konkurs za rok.
 

Konkurs kulinarny 2020
Konkurs kulinarny 2020
Konkurs kulinarny 2020
Konkurs kulinarny 2020
Konkurs kulinarny 2020
Konkurs kulinarny 2020
Konkurs kulinarny 2020
Konkurs kulinarny 2020
Konkurs kulinarny 2020
Konkurs kulinarny 2020
Konkurs kulinarny 2020
Konkurs kulinarny 2020
Konkurs kulinarny 2020
Konkurs kulinarny 2020
Konkurs kulinarny 2020
Konkurs kulinarny 2020
Konkurs kulinarny 2020
Konkurs kulinarny 2020
Konkurs kulinarny 2020
Konkurs kulinarny 2020

Przewiń w górę